Digitala mikroskop ligger i framkant

Att utforska mikrokosmos ligger i allas vår natur. Som barn älskar vi att samla på och utforska små saker från naturen som snäckor, löv, och stenar. Med denna upptäckarglädje och nyfikenhet rekommenderar vi digitala mikroskop för barn och vuxna i alla åldrar.

Vad är egentligen digitala mikroskop? 

Om du är i behov av mikroskop till din forskning, eller bara för hobbyanvändning, kan du använda dig av digitala mikroskop. Dessa är mikroskop, som du kan använda tillsammans med ett USB och koppla till datorn. På så sätt kan du enkelt förstora, analysera, och spara bilder som du kan komma tillbaka till i efterhand. Med ett digitalt mikroskop som du kan koppla till datorn kan du smidigt och enkelt skapa en arbetsrutin och få ut mer av ditt mikroskop.

Hur använder du ett digitalt mikroskop?

Du kan observera föremål som är osynliga för blotta ögat med digitala mikroskop. Du kan även ta bilder och göra videoinspelningar som du kan överföra till dina digitala enheter via USB. Det finns allt från handhållna mikroskop till digitala mikroskop med observation via inbyggd LCD-skärm och USB. Den medföljande programvaran måste installeras via CD-enhet. Mikroskop finns anpassade för alla från nybörjare till professionella forskare. 

Observera att mikroskop kräver att du stoppar objektet på ett objektglas med en droppe vatten på och sedan täcker det med ett täckglas. Du behöver således köpa objekt och täckglas om du inte redan har det hemma. (Det förekommer att tillverkaren skickar med ett fåtal, men det kan vi inte garantera.)

Var hittar du de bästa digitala mikroskopen?

Hos Kikkertland kan du hitta de mest avancerade och moderna digitala mikroskopen. Välj bland ett brett utbud av professionella digitala mikroskop från Celestron, Viewlux, Zenith och Omegon. 

Exempelvis finns ett Viewlux USB Mikroskop, med 25-200x förstoring. Det är ett kompakt, digitalt mikroskop med 25x förstoring och upp till 200x förstoring – beroende på avståndet till objektet. Mikroskopet kan ta bilder (1,3mp) och spela in video. Du kan montera på det medföljande stativet så att bilden blir stilla. Mikroskopet passar bra i skolan och gör det enkelt att visa objekt på en större skärm. Ett bra mikroskop för barn och hobbyentusiaster samt naturintresserade som studerar små djur och växter. Den medföljande programvaran måste installeras via CD.

Se även avancerade Zenith Microlab 1000, med 40x-1000x förstoring. Förstoring x1600 kan uppnås vid tillköp av ett 16x okular). Zenith Microlab 1000 är ett mikroskop där du kan se bilderna direkt på din dator. Mikroskopet har inbyggd digitalkamera med 1,3 MP (1280×1024 pixlar). Via mikroskopet kan du visa och ta live-bilder direkt till din dator med hjälp av en USB 2.0-kabel. Användarvänlig ScopeImagePlus-programvara medföljer. När kameran inte används fungerar mikroskopet precis som ett vanligt mikroskop. Ideal för användning i skolor, gymnasium, professionella laboratorier, veterinärkliniker samt inom biologiska, medicinska, bakteriologiska samt lantbruksmässiga områden.

Proffs på allt från mikroskop till teleskop

Kikkertland är en av nordens största webbhandlare för kikare, mikroskop, teleskop, och tillbehör. Kikkertland är en trygg onlineförsäljare, med låga priser, snabb frakt och bra kundservice ifall några frågor skulle dyka upp. Ifall du skulle ha några frågor gällande tips och råd om vilka, kan du alltid ringa deras kundservice.

You may also like