Mät mögel och fukt i hus med mögeltest och hygrometer

mögeltest

Vi har blivit med hus! Det känns helt otroligt, men listan på saker att göra har redan blivit lång. Det första vi gjorde innan vi skrev under kontraktet var dock att testa inomhusklimatet genom ett mögeltest och en hygrometer. Fukt och mögel är ett så stort problem idag och vi ville inte köpa ett hus med dolda fuktskador. Häng med så berättar jag hur vi undersökte detta genom ett mögeltest och en hygrometer.

Att Mäta Mögel Med Mögeltest

Att mäta mögel var enkelt! Vi köpte snabbt och smidigt ett eget mögeltest online och testade själva. Vi valde ett Settle Plate mögeltest – ett lufttest som mäter mögelsporer i luften. Mögeltestet gick snabbt och var klart på 60 minuter! Vi öppnade helt enkelt mögeltestet och placerade det i ett av husets rum. Om det så finns mögel i luften, så faller sporerna som finns i luften ned på odlingsmedlet i mögeltestet. Sedan så stängde vi mögeltestet och la undan det i fyra dagar, för att eventuellt mögel skulle växa fram i mögeltestet. Att analysera resultatet på mögeltestet var enkelt. Vi kunde själva se hur många mögelsporer som fanns i mögeltestet. Eftersom nivån på möglet, och antalet mögelsporer i mögeltestet låg på 2, var vår inomhusluft fin och inom de normala gränsvärderna för mögel. Jag kan verkligen rekommendera denna typ av mögeltest för att mäta mögel i ditt hus! Mögeltestet går snabbt och går inte att misslyckas med.

Att Mäta Fukt Med Hygrometer

Fukt tenderar att sätta sig i väggar och golv i hus, men du riskerar även att utsättas för fukt när du målar eller renoverar. Därför är det viktigt att mäta luftfuktigheten med en hygrometer. Hygrometer tänker du? Vad är hygrometer för komplicerat ord? Jo, en hygrometer är en fuktmätare som upptäcker fukt i alla typer av byggnadsmaterial, såsom väggar, tak och golv. Vi valde hygrometern Gann Hydromette BL Compact B till vårt hus. Detta är en riktigt premium hygrometer, som kan scanna ända ned till 35 mm djup, utan att ge märken på de material den mäter fukt på. Hygrometern från Gann är lätt att använda. Till vårt hus gick vi runt med vår hygrometer och skannade. Det kanske verkar extremt att ta med en hygrometer till en andra husvisning, men det är så viktigt att undvika fukt och eventuella dolda fel.

Så, för att mäta mögel i ditt hus är ett mögeltest för hemmabruk en perfekt lösning! För att mäta fukt är en hygrometer, gärna från GANN, ett perfekt val.

You may also like