Drömmar om Sydafrikaresor

sydafrikaresor

Idag vaknade jag innan väckarklockan ringde och kände redan i sängen hur mörkt och kallt det var ute. Det var den kallaste höstdagen hittills och jag kände hur vintern började komma närmare och närmare. Jag kände också en hint av förkylning, jag hade inte tillräcklig hög värme i lägenheten… Jag kunde inte somna om och jag förstod att detta skulle bli en tuff dag att ta sig igenom. Jag längtade redan till kvällen så att jag kan få krypa in under täcket och sova igen.

När jag låg frusen i sängen och försökte somna om så började semesterdrömmarna strömma in. Det var länge sen jag hade haft semester, jag tror senast var i början på juni. Jag kände att det var länge sen och jag har verkligen behov av en semester nu. Helst i ett varmt land med något annat än svensk mat. Jag drömde mig bort till Afrikas savanner och ödemark som man har sett på film. Att se sig själv på dessa platser känns overkligt men också underbart. Jag har alltid haft ett litet mål att resa till Afrika men detta mål blev plötsligt större än någonsin. Tänk hur en dröm kan göra något sådant.

Efter att ha drömt mig bort och fantiserat om Afrika i knappt 1 timme så var det dags att kliva upp ur sängen och göra det man ska göra. Under hela dagen fick jag flashbacks från morgonens drömmar och detta gav mig påminnelser hela dagen. Det kändes som om drömmarna varit verkliga och jag kunde inte släppa tankarna.

sydafrika

Efter en hel dag med fart och fläkt så var jag äntligen hemma igen och kunde slänga mig i sängen. Då kom tanken – jag ska förverkliga mina drömmar, jag bokar en semesterresa till Afrika. Det är ofta man tänker så, men aldrig riktigt gör det. Nu har jag möjlighet att göra det, så jag gör det! Jag slog upp min laptop och börja researcha på nätet. Efter att ha läst och sett på en massa bilder så var det Sydafrika som föll mig mest i smaken. I Sydafrika tror jag även att många av mina drömmar kan förverkligas och jag har hört mycket gott om det.

sydafrikaresa

Afrika

Nu ligger jag här i min säng och skriver detta blogginlägg och för exakt 15 min sedan bokade jag min sydafrikaresa! Det känns helt otroligt, jag ska på semester till Sydafrika i två hela veckor! För er som undrar så bokade jag min resa via Nyati Safari. Nyati var den hemsida som gav mig mest ”afrika-känsla” och påminde om mina drömmar så jag kände att detta inte kan bli mer rätt. Jag bokade ett paket där safari, Kapstaden och Garden Route ingår och just nu känns livet så himla bra. Jag kommer få se massa djur och himmelska landskap som jag bara trodde fanns i mina drömmar och på film.

Nu måste jag sova bort min förkylning och fortsätta drömma om mina drömmar som snart kommer bli förverkligade. Snart kan jag se mig själv i Sydafrika!

Vi hörs snart igen!

Maria.

You may also like