Hyra Lägenhet i Stockholm

Lägenheter Stockholm

Idag bor jag hos en vän lite utanför stockholm stad vilket är väldigt trevligt och så men jag har alltid längtat till att bo själv i en lägenhet. Jag flyttade till min vän för 1 år sedan då mina föräldrar tyckte det kändes bättre än att jag skulle bo ensam och ta hand om mig själv. Innan dess bodde jag hemma hos mina föräldrar. Det var kanske för 3 år sedan jag började få suget att flytta hemifrån till en egen lägenhet. Men eftersom det är så svårt att lägenhet i Stockholm och att mina föräldrar är överbeskyddande så blev det på detta vis. Nu har det i alla fall gått 1 år mer efter att jag flyttade till min vän och jag känner verkligen att det är dags nu. Så jag har tänkt mig att söka en hyresrätt nu i Stockholm och jag vill verkligen försöka göra allt för att för att jag ska lyckas att hitta en. Och ja, det ska vara en hyres, jag har tyvärr inte råd att investera i en köpes. Jag kan tänka mig att hyra lägenhet i hela Stockholms kommun men ju närmare stan desto bättre. Jag vet att det är en tuff process att leta efter en hyreslägenhet i Stockholm men jag tänker inte ge upp denna gång.

Område

Jag har många vänner nu som bor utspritt i Stockholmsområdet så jag är öppen för allt. Sedan vet jag inte om jag hellre vill bo närmare mina föräldrar eller längre bort. Just nu bor jag väldigt nära så jag känner att det skulle vara skönt att bo längre bort ifrån dem så de inte bara dyker upp hux flux så som det kan tänka sig att göra idag. Men jag tror faktiskt att jag kommer sakna dem för mycket ifall jag flyttar för långt ifrån. Men ja, jag är ju öppen för allt i Stockholm kommun så det får ju bli det som kommer, om det kommer något.

Drömmen skulle ju vara att få hyra bostad på Södermalm eller kanske i Hammarby. Det verkar så härligt och avslappnat där med härliga områden runt omkring. Närområdet är ju faktiskt viktigt tycker jag då det är där man oftast befinner sig mest. Men man skulle ju inte heller tacka nej till stureplansområdet, då har man ju verkligen nära till det mesta. Tyvärr tror jag inte det finns lägenheter att hyra där, i så fall andrahandskontrakt, men jag har aldrig hört någon ha så tur, haha!

Tips om lägenhet

Ni som läser detta får väldigt gärna hålla öron och ögon öppna och skriva till mig ifall ni ser något som kan passa mig. Jag är öppen för både första- och andrahandskontrakt. Storleken på lägenheten är lugnt om det minst är 25 kvm och 1 rum, just nu är det bara jag som ska få plats. Jag har en budget på ca. 7000 kr i månaden, sen får vi se hur långt jag kommer för det. Jag kanske behöver öka den. jag har tittat mycket på nätet efter lägenheter och de går ju åt som bara den. Jag har haft lite kontakt men några som hyr lägenhet genom Bostadsportal som är en hemsida med stor rörelse av lägenheter till uthyrning – se Stockholmsområdet här – Lägenheter Stockholm. Om jag inte har tur genom någon läsare eller vän och familj så är det förmodligen genom den hemsidan jag hittar min framtida lägenhet.

Lägenheter Stockholm

You may also like